Rätt utrustning till hockey

Hockey är en väldigt fysisk sport vilket gör det extra viktigt att använda rätt sorts utrustning och skydd så att man inte skadar sig själv eller någon annan. I texten nedan så kan du läsa om vilken sorts utrustning du bör använda om du funderar på att börja spela hockey.

hockey_257512804

Skridskor

Skridskon är nog den viktigaste delen av en hockeyspelares utrustning då man behöver dem för att kunna åka runt på isen. Det är dock inte alltid helt enkelt att hitta en skridsko som passar din fot. Om skridskon är för stor så kan det bli svårt att hålla balansen på isen och om det är för liten så gör det ont och man kan få skavsår.

Klubba

Att hitta den rätta klubban kan vara svårt då det finns flera olika faktorer som spelar roll som till exempel kroppslängd, armstyrka och handstorlek. Det finns många olika klubbor men ett enkelt sätt att hitta en klubba som passar dig är genom att mäta så att klubban inte når längre upp än till din haka.

Skydd

Skydd är viktigt att använda då de kan skydda dig från olyckor på isen. Man får kolla så att skydden är i rätt storlek och att de passar. Om ett skydd är för stort eller för litet så skyddar det mycket sämre i en olycka.