Bra styrketräningsutrustning att ha hemma

Som hockeyspelare är det viktigt att ha en stark kropp rent generellt för att öka sina chanser till framgång ute på isen, men det är även speciellt viktigt att stärka vissa specifika områden lite extra. I detta inlägg kommer vi att tipsa om bra träningsutrustning som man enkelt kan skaffa sig för att träna hemma, något som kan ge dig stora fördelar gentemot dina motspelare.

kettlebell

Handledsträning

För ett bättre skott, men även klubbteknik, är det viktigt att träna upp sina handleder. Det finns utrustning som är framtagen speciellt för detta, men den bästa typen utav träningsutrustning för en hockeyspelares handleder kan man faktiskt skapa helt på egen hand. Det enda du behöver är en trasig hockeyklubba som du kan såga itu så att du får ungeför 50 cm av skaftet att arbeta med. Därefter borrar du ett hål på mitten som du sedan trär ett grövre snöre igenom och knyter en knut i ena änden, så att snöret inte kan åka tillbaka genom klubban.

I den andra änden fäster du sedan någon form av vikt. Det kan röra sig om exempelvis en 1,5 liters vattenflaska fylld med vatten, eller någoting annat passande. När vikten väl är fastsatt är du faktisk klar och kan påbörja din handledsträning. Övningen går till som så att du sträcker ut dina armar i en relativt rak vinkel samtidigt som du håller i klubbskaftet. Du ser sedan till att släppa ut snöret och den vikt som är fastsatt i detta, varvid du sedan snurrar upp vikten mot klubben genom att enbart arbeta med händerna. Vi kan lova dig att denna övning kommer kännas i handlederna och det är dessutom lätt att byta ut din vikt mot en större, när du väl blivit starkare i övningen.

Benträning

Benen är någonting annat som man som spelare drar en väldigt nytta av att vara stark i inom hockey. Det viktigaste är att arbeta fram en explosiv snabbhet i musklerna, vilket i allra högsta grad påverkar vilken typ av övningar som rekommenderas. Enbart med din egen kroppsvikt som motvikt kan du göra väldigt många bra övningar, men för att kunna utföra vissa specfika övningar så rekommenderar vi någon form av plintliknande föremål som står stabilt på golvet. Det kan exempelvis röra sig om en extra stadig bänk som du har hemma, eller kanske till och med en trapp. Det är smidigt att ta det man har, så länge det fungerar, då det bland annat är mera ekonomiskt. Med en upphöjd yta av detta slag kan du sedan göra övningar där du enbart ställer dig med ett av dina ben på plinten och låter det andra hänga utanför. Det gör att du plötsligt kan belasta respektiva ben med den dubbla tyngden som det vanligtvis utsätts för, något som är mer än nog för att genomföra mängder av bra benövningar.

Träning för hela kroppen

Om vi skulle rekommendera en sak som du bör köpa hem istället för att hitta alternativa lösningar så är det kettlebells. Med endast en eller ett par olika kettlebells så kan man träna i princip hela kroppen. Du kan köra övningar där du kontrollerat roterar vikten runt kroppen för att stärka både bål och armar, samt göra olika sorters lyft för att träna både muskler i ben och armar. Ja, en Kettlebell är ett extremt bra träningsutrustningsdetalj att ha där hemma, eftersom du kan få tag i den till en rimlig kostnad, träna nästan hela kroppen och dessutom tar den inte direkt upp någon plats i hemmet.