Sommarträning

Sommaren kommer med stormsteg och det är mycket väl så att man kommer att sakna hockeysäsongen. Det gäller att hålla sig i form med sommarträning inför kommande säsong. Den så kallade barmarksträningen är viktig för att hålla konditionen igång. Är man med i något lag så brukar den träningen ofta vara organiserad på något sätt. Spelar du hockey mest för skoj skull så gäller det att hitta sin träningsform som passar bäst.

Förbered träningen

Förbered träningen genom att skaffa sköna träningskläder som passar för den träning du ska utföra. Till en början på våren innan solen börjar värma ordentligt så kanske fortfarande lager på lager med tunt material kan hjälpa mot kalla vindar. Senare på dagen så kanske solen värmt upp så man kan med fördel dra av något plagg. Tänk också att köpa underkläder anpassade för träning, som inte skaver utan sitter perfekt och håller kroppsdelar på plats.

Löpning som träningsform

Alla är vi olika och gillar olika träningsformer. Löpning kanske är något som passar och det är något som ger bra kondition och det får gärna vara en varierad bana med både uppför och utför. har du inte sprungit förut så kan du med fördel använda dig av något program att följa. På så sätt så får du lära dig grunderna och efter ett par veckor så kommer du att ha förbättrat din löpstil och kanske till och med kan kalla dig för löpare. Se till att variera dina löprundor och glöm inte att värma upp innan och stretcha efter din löpning.