Inviga barnen i vintersport

Föräldrarna som älskar vintersporter vill så klart få med sig sina barn i fritidsintresset. Det blir enklare att planera aktiviteter för hela familjen och det är bra motion för alla under vintermånaderna.

Skidåkning

En bra början är längdskidor, det enda som är svårt är att ta sig upp när man ramlar. Skaderisken är liten och det går snabbt att lära sig. Det går också att träna överallt, det finns elljusspår och osandade stigar i hela landet. Därefter kan man klättrar upp till slalom eller snowboard. En semester på ett av Sveriges vackra fjäll och några lektioner senare kommer barnen att åka före dig i backarna. Det kan vara frustrerande och svårt att lära sig rörelserna på slalomskidorna, var beredd på några sura miner under lektionerna. Sedan måste man också lära sig att tackla liftarna, något som vuxna också kan ha svårt med. Vill ni har lite mer tid på er kan ni prata med turistbyrån och höra vilka tider och dagar det är som lugnast i backen. Då har barnen som mest utrymme att lära sig.

Hockey

Sveriges favoritsport och något som många barn testar någon gång under skoltiden. För att locka till större intresse kan ni lära barnen att stå på skridskor redan som små, då är de redan duktiga åkare när de har möjligheten att spela i ett hockeylag. Lagsporter styrker barnens samarbetsförmåga och lär hen hur man ska agera i sociala sammanhang. Hockey är en tävlingssport och det gäller som förälder att agera korrekt kring sitt barns idrottande. Det finns test som du kan ta för att se om du har rätt attityd till barnens sportande.