Håll koll på din puls och din träningsstatus

Att träna och hålla koll på pulsen samtidigt går hand i hand. Det finns flera olika produkter du kan använda dig av för att hålla koll på pulsen. Köp produkter från Garmin för att vara säker på att du får en av hög kvalitet.

Pulsklocka

Trenden att bära pulsklocka fortsätter, men många vet inte ens vad den mäter. De flesta klockor räknar ut din maxpuls genom att ta 220 minus din ålder. Men maxpulsen kan variera från person till person. Därför stämmer inte alltid klockan.

Det är viktigt att själv ha koll på vad din vilo- och maxpuls är. Vilopulsen kan du räkna ut genom att kolla din puls då du vaknar. Gör det tre dagar på raken. Genom att springa upp för en backe kan du kolla maxpulsen. Ta din puls då du pressar dig så mycket du bara orkar.

Är du i form?

En vanlig person har en vilopuls på mellan 60 till 70 slag. Medan en vältränad person har ungefär 45 till 50 slag. Det finns några knep för att kolla hur vältränad du faktiskt är. Håll koll på hur andfådd du blir av att gå i trappor. Känner du dig ofta trött kan det också vara bra att klämma in träningspass i vardagen.